Diensten Stukadoorsbedrijf Tieman

DIENSTEN

Stukadoorsbedrijf Tieman is dé vakspecialist voor professioneel stucwerk, pleisterwerk en andere gipsgebonden of cementgebonden afwerklagen voor binnen en buiten. Stucwerk bestaat er in vele varianten en oppervlaktestructuren, van fijn stucwerk tot grofkorrelig en in zeer verschillende kleuren en tinten. De professionele stukadoor onderscheidt zich van de doe-het-zelver door efficiënte uitvoering en door het opleveren van zeer gladde en egale wanden die goed hechten aan de ondergrond. Bestaande wanden worden altijd eerst goed voorbehandeld, afgedicht en uitgevlakt voordat wij met ons stucwerk beginnen.

Soorten stucwerk die u door Stukadoorsbedrijf Tieman kunt laten aanbrengen
De benaming “stucwerk” wordt wel eens door elkaar gehaald met “pleisterwerk”. In strikte zin is stucwerk een decoratieve of geornamenteerde afwerklaag en pleisterwerk alleen een uitvlaklaag die tegen een wand of plafond wordt gesmeerd, soms ook ter voorbereiding op het daadwerkelijke stuccen. De term ‘stuc’ is afkomstig uit Frankrijk en Italië, waar in de 17e- en 18e-eeuw de afwerking en ornamentering van barokke plafonds werd aangeduid als stucco. Eigenlijk is stucwerk de algemene benaming voor het daadwerkelijk aanbrengen van sierpleisters, de laag die uiteindelijk zichtbaar is. Bij Stukadoorsbedrijf Tieman kiest u uit een groot aantal mogelijkheden en varianten stucwerk, denk aan bijvoorbeeld fijne barokstuc, glad stucwerk, granol (de bekende structuurpleister), spachtelputz, Italiaans intonantico, diverse varianten marmerstuc alsmede diverse soorten leemstuccen en andere vormen van stucwerk. Tevens kunt u bij ons terecht voor het schilderen van stucwerk en voor het verwijderen van stucwerk. Ook het opzetten van buiten stucwerk tegen gevels behoort tot onze standaard dienstverlening.

Laten stucen of laten spuiten?
Stucwerk wordt altijd handmatig aangebracht, terwijl spuitwerk op het oppervlak wordt gespoten waardoor snel een dekkende laag kan worden verkregen. Hoewel spuitwerk efficiënte voordelen op kan leveren bij nieuwbouw en kostenbesparend kan werken, is handmatig aangebracht stucwerk nog steeds de beste oplossing om ruimten van een specifieke structuur te voorzien. Het uiterlijk van stucwerk oogt een stuk ambachtelijker dan het machinaal aangebrachte spuitwerk. Met handmatig aangebracht stucwerk kunnen wij als professionals een stuk creatiever te werk gaan wat uiteindelijk altijd resulteert in fraaie esthetische wand- en plafondstructuren.

Glad pleisterwerk: Sausklaar
Indien u de wand gaat sausen kunt u kiezen voor glad pleisterwerk, zo is de wand of het plafond weer mooi egaal. Dit is uiterst belangrijk want elke oneffenheid blijft zichtbaar na het sausen. Glad pleisterwerk is helemaal van deze tijd en u kunt het daarna in iedere kleur laten sausen of spuiten.

Voor welke ruimtes is pleisterwerk geschikt?
Pleisterwerk kan zowel binnen als buiten. Mits het oppervlak, de muur, wand of het plafond, daarvoor geschikt is, kan dit in iedere ruimte. Binnenshuis kunt u dus bijvoorbeeld uw woonkamer, slaapkamer, of (gedeeltes van) uw toilet of badkamer laten bepleisteren. Op uw buitenmuren kunt u ook pleisterwerk laten aanbrengen, dit wordt gedaan met speciaal geschikt buitenmaterialen.

Wat is pleister?
Pleister is een mengsel dat hoofdzakelijk bestaat uit gips of kalk. Het mengsel is aan te duiden als een laag mortel of specie. Pleister is enkele millimeters tot enkele centimeters dik.

Op het gebied van sierlijsten, ornamenten en lijstwerk is alles mogelijk. Van platte plint, holle hoek, kooflijsten, gordijnkoof, cirkels tot getrokken lijsten. Het is toe te passen als een omranding of afscheiding van een lambrisering, plafondplinten en een strakke, vlakke lijst langs de randen van plafonds.

Wat is sierlijstwerk?
Lijsten en ornamenten geven een stijlvolle en decoratieve uitstraling op uw wanden en plafonds.

Wanneer maakt u gebruik van lijstwerk?
In elk huis past lijstwerk. Of dit nou een oud herenhuis in de Parken met ornamenten en klassiek lijstwerk is, een stadswoning of zelfs een nieuwbouwhuis. Een sierlijst geeft net dat beetje extra, een mooie sfeer en stijlvolle uitstraling. Lijstwerk en ornamenten worden altijd op een vlakke ondergrond aangebracht. En komen het beste tot hun recht op een mooi gladgepleisterd plafond of muur.

Wat voor lijst of ornament kies ik?
U kunt een keuze maken uit boeken waar een groot assortiment aan sierlijsten/ornamenten in staan. Of u kunt kiezen voor de echte traditionele manier. De lijsten worden dan rechtstreeks door middel van een mal op het plafond of de muur aangebracht. Ook kunnen de lijsten gewoon op de werkplek gemaakt worden. In vaktermen hebben we het dan over: de lijsten worden getrokken.

Hoe wordt lijstwerk afgewerkt?
Lijstwerk hoort naadloos op elkaar aan te sluiten en in elkaar over te gaan. Na het drogen moeten lijst- en ornamentwerk nog gesausd worden. Aansluitingen en verstekken zijn dan niet meer zichtbaar en vormen één mooi egaal geheel met het plafond. Met lijst- en ornamentwerk creëert u niet alleen een andere ruimtelijke indruk, maar het is ook een mooie stijlvolle sfeerbrenger in ieder huis.

Vakkundig aangebrachte sierpleister door de specialisten van Stukadoorsbedrijf Tieman
De sierpleisters van Stukadoorsbedrijf Tieman zijn de meest duurzame en sfeervolle afwerklagen die u kunt krijgen. Onze decoratieve afwerklagen en sierpleisters bepalen in grote mate de ruimtelijke kwaliteit van uw woning, winkel of kantoor. Een goede kwaliteit sierpleister staat of valt met het gebruik van de juiste grondstoffen en een goede voorbehandeling van de ondergrond. Sommige verouderde ondergronden zijn zo poreus dat water te snel en onregelmatig wordt opgezogen. Dat kan zelfs leiden tot snel loslatende sierpleisterlagen of pleisterwerk dat niet egaal van structuur en kleur is. Dit is dan ook gelijk wat de professionele stukadoor onderscheidt van de doe-het-zelver. De professional weet de poreusheid van de ondergrond vooraf goed te bepalen en deze gericht te behandelen met de juiste voorstrijkmiddelen. Onze vaklieden kunnen, afhankelijk van uw wensen, een groot aantal verschillende soorten sierpleisters aanbrengen op wanden en plafonds binnenshuis en sierpleisters op gevels buitenshuis. Ook voor reparatie en onderhoud of het vakkundig verwijderen van sierpleisters kunt u bij ons terecht.

Veelzijdig sierpleisterwerk – Van spachtelputz sierpleisters tot Italiaanse intonantico
Stukadoorsbedrijf Tieman beschikt over een grote showroom waar u diverse voorbeelden van onze sierpleisters kunt bekijken, voelen en bestuderen. Er is niets beter dan een sierpleister eerst eens te bekijken voordat onze stukadoors ermee aan het werk gaan. Zo weet u precies wat u kunt verwachten en of de kleur en structuur overeenkomt met wat u wilt hebben. In onze showroom ziet u de meest duurzame spachtelputz producten met diverse structuren en korreldikten alsmede luxe sierpleisters zoals marmerpleisters en Italiaans intonantico. Of u nu woont in een modern appartement of een 18e-eeuws pand, voor elke sfeer en voor elk interieur is bij Stukadoorsbedrijf Tieman een geschikte sierpleister te vinden. U bent bij ons tevens aan het juiste adres voor de uitvoering van lijstwerk voor geornamenteerde plafonds en tal van andere ambachtelijke sierpleisterwerkzaamheden. Al onze sierpleisters zijn uiteraard uit te voeren in veel verschillende tinten en kleuren.

Duurzamer leven is vaak een stuk makkelijker en goedkoper dan men denkt. De investering die nodig is voor het isoleren van uw woning lijkt op het eerste gezicht groot. De kosten kunnen echter binnen enkele jaren al worden terugverdiend op stookkosten. Door middel van gevelisolatie investeert u in warmtebehoud en drukt u de stookkosten.

Het isoleren van de gevel kan het warmteverlies in een woning met tot wel 20% verminderen. Gevelisolatie is dus een effectieve vorm van isolatie. Het is verstandig om eerst te kijken naar de verschillende vormen van gevelisolatie, om te zien wat het beste bij uw woning past.

Isoleren van de gevel brengt je meer comfort in huis en lagere stookkosten. Gemiddeld verdwijnt een kwart van de warmte door ongeisoleerde buitenmuren. Voor gevelisolatie zijn er drie mogelijkheden. Spouwmuurisolatie, binnengevelisolatie en buitengevelisolatie.

De buitenkant van uw gevel isoleren is een goede optie als spouwmuurisolatie niet mogelijk is. Het levert meestal meer energiebesparing op dan spouwmuurisolatie en binnengevelisolatie maar het is ook de duurste oplossing. Er wordt een laag isolatie aangebracht tegen de gevel welke weer waterdicht afgewerkt moet worden met pleisterwerk, steen of ander materiaal. Sommige doehetzelvers zien het misschien als een uitdaging maar buitengevelisolatie is meestal een specialistenklus.

De oude buitenmuur verdwijnt geheel achter de nieuwe gevelbekleding. Dat kan een voordeel zijn als je gevel al niet zo fraai meer was. Je huis wordt weer als nieuw. Je moet dit wel eerst aanvragen bij je gemeente en soms zul je geen toestemming krijgen. Dat kan bijvoorbeeld als je in een rijtjeshuis woont of in een monument of een beschermd dorpsgezicht. Soms mogen dan wel de zij- en achtergevel geisoleerd worden.
In principe gelden strenge eisen voor dit soort renovatieprojecten. De gemeente zal kunnen eisen dat je een minimum isolatiedikte gebruikt zoals vastgelegd in het bouwbesluit.
De buitenkant van de gevel isoleren is een dure oplossing maar heeft veel voordelen.

Voordelen buitengevelisolatie
– Hoge isolatiewaarde mogelijk
– Geen koudebruggen
– Geen ruimteverlies in de woning
– Minder geluid van buiten

Werkwijze
Buitengevelisolatie kan je woning een heel ander aanzien geven. Het bestaat uit 3 lagen:

1. Het isolatiemateriaal
Tegen de gevel worden polystyreenplaten bevestigt met lijm of mortel en soms pluggen. Ook is het mogelijk met minerale wol te werken zoals glas- of steenwol. In dat geval wordt eerst een regelwerk tegen de muur bevestigd waartussen de isolatie geplaatst wordt.

2. Wapeningslaag
Op de polystyreenplaten komt meestal een wapeningslaag om de platen te beschermen en als ondergrond voor de afwerklaag.

3. Afwerklaag
Om de isolatie te beschermen tegen weersinvloeden en de woning weer een mooi aanzien te geven wordt de isolatie bedekt met een afwerklaag. Polystyreenplaten worden meestal afgewerkt met een pleisterlaag. Deze laag behoeft om de 5 a 10 jaar onderhoud. Andere afwerkingen kunnen zijn steenstrips, tegels, kunststof of houten schroten.

Tips buitengevelisolatie
– Vraag een vergunning aan.
– Soms is er subsidie mogelijk (duurzaamheidslening), U kunt hiervoor contact opnemen met Stukadoorsbedrijf Tieman.